Costa Rica SHB EP La Pastora Tarrazu
Popis
S pěstováním kávy v Kostarice se sice začalo už v roce 1779, ale až v období 19. století kostarická vláda začala velmi podporovat jeho rozvoj a obchodování s ním. Ty nejkvalitnější kávovníky se pěstují v celkem 6 hlavních pěstitelských oblastech, v nadmořských výškách mezi 1.200 – 1.800 metrů. Sopečné půdy, na kterých růst kávovníků většinou probíhá, zapříčiňují tak zvláštní ale příjemnou kyselost samotných kávových zrn.
Tento druh je hodnocen jako jeden z nejlepších na světě. Ještě aby ne, vždyť se jedná o 100% Arabicu disponující velmi jemnou a čistou chutí. Její aroma umožňující rozeznat tóny květin, kořeněné čokolády nebo opražených mandlí nadchne každého, kdo přijde s touto kávou do styku.
Káva „La Pastora“ zaujímá své výsadní postavení mezi nejjemnější kávami pro výrobu kvalitního espressa spolu například s Jamaica Blue Mountain nebo Ethiopia Sidamo.