KENYA Kamuyu - filtr

NA FILTR
Neohodnoceno
295 Kč
Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Hmotnost
Mletí
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.

červený pomeranč - karamel

Detailní informace

Detailní popis produktu

Ve zpracovatelském závodě Kamuyu je káva fermentována v tancích po dobu 48 hodin a poté máčena pro druhou fermentaci po dobu 24 hodin. Jakmile je sliz odstraněn, kávová zrna se přenesou na typické africké postele, kde se suší po dobu 2-3 týdnů v závislosti na klimatu. Tato dvojitá fermentace neboli „Kenya Wash“ přispívá k neuvěřitelné hluboké sladkosti a komplexní kyselosti.

Terroir Kamuyu, který se nachází na jižním úbočí Mount Kenya v nadmořské výšce 1.700 m.n.m., těží z bohaté sopečné půdy, která této výjimečné kávě dodává živý charakter s pozoruhodnými citrusovými tóny.

Doplňkové parametry

Kategorie: Filtr
Chuť: červený pomeranč - karamel
Druh: Arabica
Země původu: Kenya
Oblast: Nyeri County
Zpracování: mokré
Pěstováno: 1.700 m.n.m.
Cup score: 88.25
Stupeň pražení: světlé
Příprava: filtr, aeropress, chemex, french press, V60
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz