KENYA Kamuyu - filtr
Detailní popis produktu
Ve zpracovatelském závodě Kamuyu je káva fermentována v tancích po dobu 48 hodin a poté máčena pro druhou fermentaci po dobu 24 hodin. Jakmile je sliz odstraněn, kávová zrna se přenesou na typické africké postele, kde se suší po dobu 2-3 týdnů v závislosti na klimatu. Tato dvojitá fermentace neboli „Kenya Wash“ přispívá k neuvěřitelné hluboké sladkosti a komplexní kyselosti.
Terroir Kamuyu, který se nachází na jižním úbočí Mount Kenya v nadmořské výšce 1.700 m.n.m., těží z bohaté sopečné půdy, která této výjimečné kávě dodává živý charakter s pozoruhodnými citrusovými tóny.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Filtr |
---|---|
Chuť: | červený pomeranč - karamel |
Druh: | Arabica |
Země původu: | Kenya |
Oblast: | Nyeri County |
Zpracování: | mokré |
Pěstováno: | 1.700 m.n.m. |
Cup score: | 88.25 |
Stupeň pražení: | světlé |
Příprava: | filtr, aeropress, chemex, french press, V60 |