Dárková sada "Sladká BRAZÍLIE" 4x 250g
Detailní popis produktu
Brazilské kávy se těší velké oblibě. Je to dané především chuťovým profilem. Všechny kávy jsou nasládlé s chuťovým nádechem kakaa nebo čokolády. Vybrali jsme pro vás jen ty nejlepší!
BRASIL Rosa Licor
Cupping score: 86
Zpracování: medová fermentace
Odrůda: Caturra
Chuťový profil: květinové a sametové tělo s tóny růžového čaje, citron
Tato výběrová káva, jako všechny v této sadě, pochází z farmy Sítio Café Galante, kde ji pěstuje farmář Alipio Santos. Za velmi čistým a sladkým šálkem stojí medová fermentace. Z kávových zrn se jen částečně odstraní dužina a nechají se schnout s ní. Zrna tak „nasají“ sladkost ze slupek. Tento proces zpracování je vůbec nejtěžší a nejdražší. Plantáže se na této farmě nacházejí v nadmořské výšce okolo 1.200 m.n.m.
BRASIL Chocolate
Cupping score: 84.5
Zpracování: suché
Odrůda: CatuCai
Chuťový profil: kakaové a sladké tělo s tóny hořké čokolády, karamelu a citronu
Zajímavostí farmy Fazenda Santa Maria je fakt, že zakladatelé jsou Italové. Dnes zde hospodaří již pátá generace Zubiolových. Dnešní generace má devět sourozenců z čehož šest z nich pracuje na farmě. Káva zde roste v nadmořské výšce 1.100 m.n.m.
BRASIL Frutas Secas
Cupping score: 87.15
Zpracování: suché
Odrůda: IBC 12
Chuťový profil: kakao, hnědý cukr, melasa, vanilka a černý čaj
Farmář Vladimir Antonio pěstuje speciální odrůdu kávovníku IBC 12 na farmě Fazenda Santa Barbara. Tato káva roste v nadmořské výšce 940 m.n.m. I přes nepříznivé klimatické podmínky, které loni Brazílii zasáhly, je káva od Antonia výjimečná pro svoji sladkost a vysoké bodové hodnocení.
BRASIL Flor de Jasmin
Cupping score: 86
Zpracování: suché
Odrůda: Yellow Catuai
Chuťový profil: květinové tóny růžového čaje, hnědý cukr, med, tóny citronu a likéru
Kávovníky odrůdy Yellow Catuai pěstují farmáři Aloízio de Lellis Maciel a Guilherme Rodrigues v regionu Mantiqueira de Minas, který je v Brazílii oficiálně uznaný jako region kvalitní kávy. Jejich farma se nachází v nadmořské výšce 1.460 m.n.m. a zajímavostí je fakt, že zde kávovníky byly vysazeny až v roce 2017. Ve vašem šálku se tak nahází druhá sklizeň z této farmy.