Vietnam Lam Dong
Popis
Věděli jste, že Vietnam je druhým největším exportérem kávy na světě hned po Brazílii? Oblast na severu jižního Vietnamu v oblasti Dak Lak se nazývá Kingdom of coffee. Úspěch vietnamské kávy je především v její kvalitě.
Tato tmavě pražená káva se výrazně liší od produktů na českém i evropském trhu pro její nezaměnitelnou hořkost. Pěstuje se v nadmořských výškách od 1400 do 1600 m n.m. a její chuť se dá přirovnat k hořkému kakau s nádechem mandarinky a vanilky. Aroma kávy zase připomíná červený pomeranč a čokoládu. Mimoto vás také osloví svoji hustou krémovou pěnou.
Vzhledem k tomu, že kávu Lam Dong pražíme déle, má nižší hmotnost na zrnko. V průběhu pražení se tak z ní uvolní nejvíce vody. To znamená, že ve stejné hmotnosti z kávy dostanete více posilujících látek a antioxidantů!