BRASIL Cerrado Decaf
Detailní popis produktu
Tato káva z brazilské oblasti Cerrado Mineiro je ukázkou technologických vylepšení, která byla v Brazílii provedena při pěstování kávy. Producenti používají pečlivě vyvinuté sklizňové stroje, které zajišťují, že se v optimální fázi sezóny sklízejí pouze zralé třešně, a bedlivý dohled během procesu sušení zajišťuje, že si káva zachová všechny pozitivní chuťové vlastnosti. Tato káva je plná čokoládových a sladkých ovocných tónů, které definují skvělou Brazílii.
PROCES DEKOFEINIZACE
Tento proces poprvé objevil vědec Kurt Zosel v Ústavu Maxe Plancka pro výzkum uhlí v roce 1967, když zkoumal nové způsoby separace směsí látek. V roce 1988 vyvinula německá společnost CR3 tento proces dekofeinizace, při němž se přírodní oxid uhličitý (pocházející z prehistorických podzemních jezer) kombinuje s vodou a vytváří "podkritické" podmínky, které vytvářejí vysoce rozpustnou látku pro kofein v kávě. Jedná se o šetrný, přírodní a ekologicky certifikovaný proces a dobrá selektivita oxidu uhličitého vůči kofeinu zaručuje vysokou míru zachování ostatních složek kávy, které přispívají k její chuti a vůni.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Pražená káva |
---|---|
Chuť: | nugát - karamel - mléčná čokoláda |
Druh: | Arabica |
Země původu: | Brazílie |
Oblast: | Cerrado Mineiro |
Zpracování: | swiss water |
Pěstováno: | 500 - 1.200 m.n.m. |
Cup score: | 82 |
Stupeň pražení: | střední |
Příprava: | espresso, filtr, french press, moka konvička |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.