HONDURAS Chester Decaf
Detailní popis produktu
Tato káva je směsí prané honduraské kávy z družstva Aruco Coop. Směs se nazývá Las Toltecas.
Název Las Toltecas pochází od původních potomků z oblasti Corquin, kde sídlí družstvo Aruco. Tato káva pochází z třináctičlenného družstva. Je směsí odrůd Parainema, Lempira, IHCafe 90 a Red Catuai. Káva se pěstuje v nadmořské výšce 1200-1400 m n. m. Veškeré zpracování probíhá v centralizovaném mokrém zařízení na okraji Corquinu ve výšce 800 m n. m. Zde jsou mnohem lepší podmínky pro zpracování a pro vytvoření jednotných a stabilních šarží. Káva se nejprve spláchne a promyje, poté se rozmělní a přes noc fermentuje v kachlových nádržích po dobu 12 až 16 hodin. Káva se poté suší na terasách po dobu 7 až 10 dní v závislosti na počasí. Někdy je třeba použít mechanickou sušičku, a to pokud je podnebí vlhké. Sušárny se vždy udržují při stabilních teplotách pod 40 stupňů Celsia.
PROCES DEKOFEINIZACE
Tento proces poprvé objevil vědec Kurt Zosel v Ústavu Maxe Plancka pro výzkum uhlí v roce 1967, když zkoumal nové způsoby separace směsí látek. V roce 1988 vyvinula německá společnost CR3 tento proces dekofeinizace, při němž se přírodní oxid uhličitý (pocházející z prehistorických podzemních jezer) kombinuje s vodou a vytváří "podkritické" podmínky, které vytvářejí vysoce rozpustnou látku pro kofein v kávě. Jedná se o šetrný, přírodní a ekologicky certifikovaný proces a dobrá selektivita oxidu uhličitého vůči kofeinu zaručuje vysokou míru zachování ostatních složek kávy, které přispívají k její chuti a vůni.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Pražená káva |
---|---|
Chuť: | nugát - čokoláda - med |
Druh: | Arabica |
Země původu: | Honduras |
Oblast: | Copan |
Zpracování: | swiss water |
Pěstováno: | 1.200 - 1.400 m.n.m. |
Cup score: | 83.75 |
Stupeň pražení: | střední |
Příprava: | espresso, filtr, french press, moka konvička |