HONDURAS Chester Decaf

BEZKOFEIN
2 hodnocení
245 Kč 245 Kč 245 Kč 245 Kč 245 Kč 245 Kč 980 Kč 980 Kč 980 Kč 980 Kč 980 Kč 980 Kč od 245 Kč
Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Hmotnost
Mletí
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.

nugát - čokoláda - med

Detailní informace

Detailní popis produktu

Tato káva je směsí prané honduraské kávy z družstva Aruco Coop. Směs se nazývá Las Toltecas.

Název Las Toltecas pochází od původních potomků z oblasti Corquin, kde sídlí družstvo Aruco. Tato káva pochází z třináctičlenného družstva. Je směsí odrůd Parainema, Lempira, IHCafe 90 a Red Catuai. Káva se pěstuje v nadmořské výšce 1200-1400 m n. m. Veškeré zpracování probíhá v centralizovaném mokrém zařízení na okraji Corquinu ve výšce 800 m n. m. Zde jsou mnohem lepší podmínky pro zpracování a pro vytvoření jednotných a stabilních šarží. Káva se nejprve spláchne a promyje, poté se rozmělní a přes noc fermentuje v kachlových nádržích po dobu 12 až 16 hodin. Káva se poté suší na terasách po dobu 7 až 10 dní v závislosti na počasí. Někdy je třeba použít mechanickou sušičku, a to pokud je podnebí vlhké. Sušárny se vždy udržují při stabilních teplotách pod 40 stupňů Celsia.

PROCES DEKOFEINIZACE

Tento proces poprvé objevil vědec Kurt Zosel v Ústavu Maxe Plancka pro výzkum uhlí v roce 1967, když zkoumal nové způsoby separace směsí látek. V roce 1988 vyvinula německá společnost CR3 tento proces dekofeinizace, při němž se přírodní oxid uhličitý (pocházející z prehistorických podzemních jezer) kombinuje s vodou a vytváří "podkritické" podmínky, které vytvářejí vysoce rozpustnou látku pro kofein v kávě. Jedná se o šetrný, přírodní a ekologicky certifikovaný proces a dobrá selektivita oxidu uhličitého vůči kofeinu zaručuje vysokou míru zachování ostatních složek kávy, které přispívají k její chuti a vůni.

Doplňkové parametry

Kategorie: Pražená káva
Chuť: nugát - čokoláda - med
Druh: Arabica
Země původu: Honduras
Oblast: Copan
Zpracování: swiss water
Pěstováno: 1.200 - 1.400 m.n.m.
Cup score: 83.75
Stupeň pražení: střední
Příprava: espresso, filtr, french press, moka konvička
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz