BERGAMO espresso směs



Detailní popis produktu
Směs tvoří dvě 100% arabiky – jedna pochází z Brazílie a druhá z Peru. Tyto země jsou známé svou stabilní kvalitou a hutným chuťovým profilem. Zatím co káva z Peru je zpracování mokrou metodou, káva z Brazílie tradiční suchou. To podtrhuje čistotu a výraznost výsledného espressa.
Jak nám chutná?
Bergamo je káva pro všechny, kdo mají rádi intenzivní chuť a plné tělo. V šálku jasně vystupuje hořká čokoláda a tóny vlašských ořechů. Káva působí silně, ale ne přepáleně, a skvěle se hodí jak na espresso, tak do mléčných nápojů. Je to jednoduše poctivá „italská klasika“ v našem podání.
Jak naše Bergamo pražíme?„Italské pražení je proslulé tmavším profilem a intenzitou,“ říká náš pražič Milan. „U Bergama jdeme záměrně do tmavšího stupně oproti našim ostatním kávám. Development necháváme téměř na 30 %, což je zhruba o 10 % více než u ostatních. Díky tomu má káva hutné tělo a chuť po hořké čokoládě a vlašských ořeších.“ |
![]() |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Espresso směsi |
---|---|
Chuť: | hořká čokoláda - hutné plné tělo |
Druh: | Arabica |
Země původu: | Brazílie, Peru |
Zpracování: | suché, mokré |
Pěstováno: | 800 - 1.100 m.n.m. |
Stupeň pražení: | tmavé |
Příprava: | espresso, moka konvička |