COLOMBIA Argelia

1 hodnocení
220 Kč 220 Kč 220 Kč 220 Kč 220 Kč 220 Kč 880 Kč 880 Kč 880 Kč 880 Kč 880 Kč 880 Kč od 220 Kč
Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Hmotnost
Mletí
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.

černý rybíz - karamel - vanilka

Detailní informace

Detailní popis produktu

Tato káva pochází z obce Argelia, která se nachází na jihozápadě departementu Cauca. Cauca je čtvrtým největším producentem výběrové kávy v Kolumbii, kde se nachází přibližně 90 000 drobných pěstitelů. Tito farmáři jsou často součástí jednotlivých sdružení.

Všichni zemědělci z těchto sdružení mají malé farmy o rozloze cca 1 ha a pěstují směs odrůd Typica, Tabi, Caturra, Castillo a Colombia. Kromě produkce kávy produkují také banány, avokáda nebo pomeranče. Při sklizni sbírají zralé třešně většinou jen v rodinném kruhu a dělají to každý týden, protože káva dozrává v různých fázích i na tak malých pozemcích. Po sklizni třešně umyjí a vyplavou, poté kávu rozprostřou a nechají ji přes noc 12-18 hodin fermentovat.

Poté se mokrý pergamen vyplaví, odstraní se nedozrálé plody a suší se 8 až 14 dní v parabolických stanech nebo na krytých terasách.

Následně se káva odveze do zpracovatelských stanic, kde se uskladní a producenti za ni obdrží první platbu. Poté je káva posouzena týmem Siruma a všechny kávy, které splňují požadované specifikace kvality, jsou od farmářů vykoupeny.

 

Káva z Kolumbie

Kolumbijská káva je celosvětově proslulá díky své vysoké kvalitě a rozmanitým chutím. Z Kolumbie pochází některé z nejlepších káv na světě. Země má ideální podmínky pro pěstování kávovníků, včetně vhodného klimatu, vysoké nadmořské výšky a bohaté půdy.

Kolumbijská káva je obecně známá svou bohatou chutí, čistým tělem a vysokou kyselostí. Má také nádherné ovocné a květinové tóny a často nabízí náznaky karamele či ořechů.

V rámci Kolumbie existuje několik regionů, které produkují různé typy kávy, každý s vlastními jedinečnými charakteristikami. Například káva z regionu Antioquia je známá svou plností a robustní chutí, zatímco káva z regionu Narino je proslulá svou vysokou kyselostí a citrónovými tóny.

Důležitým faktorem je také způsob zpracování kávy. Kolumbie většinou používá mokré zpracování, kdy jsou zrna namočena ve vodě, aby se oddělila slupka a dužina. Tímto způsobem se získá čistší a sladší chuť kávy.

Kolumbijská káva je také často prodávána jako single origin, což znamená, že všechna zrna pochází z jednoho konkrétního místa. To umožňuje zachovat jedinečné chutě a aroma daného regionu.

Doplňkové parametry

Kategorie: Espresso
Chuť: černý rybíz - karamel - vanilka
Druh: Arabica
Země původu: Kolumbie
Oblast: Cauca
Zpracování: mokré
Pěstováno: 1.700 - 2.000 m.n.m.
Cup score: 86.5
Stupeň pražení: střední
Příprava: espresso, moka konvička, filtr
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz